15.8.2007

Sama mies?

Välipalaksi pari vanhaa kuvaa. Tutkin nimittäin ylemmässä kuvassa esiintyvän miehen vaimon sukua. Sain kuvat suvun vanhimmalta (92-vuotias), ja antaja sanoo, että kuvissa on sama mies.


Minusta alemman kuvan mies ei kuitenkaan voi mitenkään olla sama kuin ylemmän vihkikuvan mies. En haluaisi kirjata alemman kuvan henkilöä väärin. Mitä sanoo täysin vieraan katsojan silmä?

16 Comments:

At 16/8/07 7:45 ap., Blogger Kale said...

Nyt on paha rasti. Ainoa asia joka eniten puoltaa samaksi naamaksi on tuo korva. Siinä on jotain samaa. Vihkikuvassa silmät olevinaan kauempana toisistaan ja nenä lyhyempi ja leveämpi. Onkohan tuo alakuva "kuva" ollenkaan, vai piirros? Jos se on sama henkilö, niin ainakin sillä on ollut kaksi erlaista hattua. Siis ilmeisen varakas mies.

 
At 16/8/07 8:21 ap., Blogger Liisa said...

Minäkin huomasin sen korvan. Vaikea sanoa. Ilmeet ovat niin erilaiset. Alemmassa kuvassa "kulmat kurtussa". On leukakin samanoloinen. Voi olla sama henkilö minun mielestäni.

 
At 16/8/07 9:12 ap., Blogger Iines said...

Korva on tosiaan samanlainen. Alempi kuva on valokuva, tosin vahvasti hennoilla väreillä retuseerattu. Mainittakoon, että tämä kuvan antaja oli kuvassa olevan isänsä kuollessa vain 3-vuotias, joten hän ei ole varsinaisesti koskaan "nähnyt" kuvan esittämään miestä.

Silmät ovat kovin tihruiset alemmassa, niin että voisiko sama mies olla silmät apposen auki ylemmässä. On nimittäin pari muutakin kuvaa tästä vihkikuvan miehestä, ja niissä kaikissa on tuo sama pöllähtänyt ilme, joka alakuvasta puuttuu.

 
At 16/8/07 3:21 ip., Anonymous halo efekti said...

Minusta voisi olla sama mies, vaikka silmät on kyllä aivan eri maailmoista. Ilme on niin erilainen, että vaikea mennä sanomaan. Kasvojen muoto, korva ja nenä kyllä menisi, eri-ikäisenä voi olla tuonverran vaihtelua.

 
At 16/8/07 4:58 ip., Blogger iines said...

Hyvä on! Kiitos kommmenteista, jotka avaavat silmiäni. Ehkä vieras osaa katsoa puolueettomasti ja tarkemmin.

Se on siis tuo ilmeiden erilaisuus, tapa katsoa kameraan, joka minua hämää, etenkin kun siis on toinenkin kuva, jossa miehellä on silmät hieman kauhistuneesti ammollaan. Arvelen, että se olisi hänelle ominainen tapa. Mutta näen toki yhtäläisyyksiäkin ja jään vain pohtimaan tuota silmien ilmettä..

 
At 16/8/07 7:52 ip., Anonymous Ari said...

Mielestäni miesten nenän muoto on erilainen, vaikea sanoa, kuvan laatu hieman heikko, mutta ymmärtäähän sen kuvan iästä.

 
At 17/8/07 8:32 ap., Blogger Iines said...

Lisäksi kuvat ovat valokuvia lasipäällysteisistä, kehystetyistä valokuvista, ei skannauksia. En viitsinyt repiä kuvien taustoja auki. - Nenän muoto on tosiaan erilainen, sulhasella on avoimemmat sieraimet. Alakuvan miehellä on lisäksi pidemmät ja kapeammat kasvot, mikä voi tietenkin johtua kuvakulmasta ja iästä.

Mitä enemmän katson kuvia, sitä enemmän löytyy kuitenkin yhtäläisyyksiä.

 
At 17/8/07 7:19 ip., Anonymous Anonyymi said...

Alakuvassa mies on selvästi nuorempi. Onko kuvissa vuosilukuja, ja voisiko niitä käyttää päättelyyn?

Yhdennäköisyys on suuri, veikkaisin veljeksiä. Nenä on hämäävän erilainen. Mutta ehkä joku on lyönyt miehen nenän myöhemmässä vaiheessa lyttyyn?

 
At 17/8/07 7:42 ip., Anonymous KoTee said...

Tervetuloa taas pramille Iines!

Sama mies on, myös suu on aivan samanlainen edellämainittujen lisäksi. Tuo nenäjuttu on kuvasta johtuva erilaisuus. Silmien ero johtunee täysin erillaissta ilmeestä.

 
At 17/8/07 8:39 ip., Blogger iines said...

Kiitos Kootee, hauska "tavata" taas vanhoja blogituttuja!

Kyllä alan uskoa että sama mies on, pidän myös suuta samanmuotoisena, huulet ovat identtiset.

Ehkä tuo vihkikuvan pöllähtänyt ilme kuvaa jonkinlaista aviollista pelkoa. :)

 
At 18/8/07 9:53 ip., Blogger A-K.H said...

Samaa mieltä korvasta. Noin yleisesti sanoisin, että molempia kuvia on vahvasti retusoitu, jopa niin paljon, että kuvat eivät kenties ole originaalien kaltaisia. Yläkuvan silmät näyttävät suorastaan tehdyiltä.

 
At 20/8/07 1:33 ip., Blogger Olli said...

Mä sanosin notta suu ja korva on saman miehen.. ja kasvojen yleismuoto. Nenä on erilainen.. ja ilme..

Mahdollisuuksien rajoissa, että sama henkilö on..

 
At 20/8/07 4:13 ip., Blogger Iines said...

Tässä onkin mielenkiintoista se, onko tämä kuva kenties miehen veljen kuva, koska on sekä yhtäläisyyksiä että eroavuuksia.

 
At 20/8/07 7:19 ip., Anonymous saturation said...

Korvaa minäkin katsoin ja se näyttää olevan samanlainen.Ylimmässä kuvassa ilme on vähän pelästynyt.

 
At 25/8/07 10:57 ap., Blogger Kirsi Myllyniemi said...

Onpa mielenkiintoinen pähkinä, Iines. Pakko panna kommentti, vaikka en osaa sanoa mitään ratkaisevaa.
Itse kuvittelen kyllä, että ylemmässä kuvassa oleva mies on nuorempi kuin alemmassa kuvassa, mutta jos näin on, ongelma mutkistuu. Minäkin olen sitä mieltä, että kasvojen muoto on sama, korva on samanlainen, suu on samanlainen, hiusraja on samanlainen... Nenä on erilainen, silmät ja ilme ovat jotenkin täysin erilaiset.

 
At 27/8/07 12:04 ap., Blogger Sedis said...

Sama mies.

 

Lähetä kommentti

<< Home