16.12.2005

Otin opikseni....


Sain palautetta mm. symmetriasta ja kuvien koosta, ja nyt tässä kuvassa harjoittelen mm.

1. kuvan oikeaa kokoa, sellaista, jossa kuva on selkeä ja tarpeeksi näyttävä

2. kuvan terävyyttä opettelemalla kameran automaattitekniikkaa: zoomamalla lähelle ja näppäin puoleenväliin ja tarkistus....

3. symmetriaa: yritin asettaa kohteen keskipisteeksi ja kuvankäsittelyssä rajasin sitten tyhjiä reunoja pois

Mahtaako olla parempi kuin aamupäivän vastaava kuva?

Oma kritiikki: Kolme asiaa, eli mielestäni aukeavan nupun päällä pitäisi olla hieman tilaa, eli taustaa, koska nyt näyttää tupatulta. Lisäksi tuosta aukeavasta raosta voisi näkyä kaksoiskukinto, nyt näkyy vain toinen puoli. Häiritseekö nupusta lankeava varjo ammattikuvaajan silmää? Minun häiritsee..

2 Comments:

At 17/12/05 11:24 ap., Blogger Aleksi said...

Ammattikuvaajista en tiedä, mutta minusta tuo varjo tuo tähän hiukan syvyyttä. Ilman sitä se jäisi kovin kaksiulotteiseksi

Tyhjän tilan rajaaminen pois on minusta täysin oikea ratkaisu. Itse kokeilisin vielä pystykuvaa vieläkin tiukemmalla rajauksella ja zoomilla. mahdollisesti myös vaakaa asetellen kohteen hiukan keskilinjan toiselle puolelle.

Kohde sinänsä on vähän tylsähkö, joten kunnollinen makro sen kaarevista muodoista saattaisi tuoda vähän lisää mielenkiintoa siihen.

Tuntuu vähän hassulta kommentoida tällä tavalla, koska en tosiaan itsekään ole kovin kummoinen kuvaaja. Nämä on nyt ihan pelkästään tälläisi musta vähän tuntuu siltä -kommentteja...

 
At 17/12/05 12:35 ip., Blogger Iines said...

Voi kunpa et kyllästyisi kommentoimaan, aleksi. Huomautuksesi ovat suoraan sanottuna hienoja vinkkejä siitä, miten parantaa kuviaan. Ei siinä ammattikuvaajaa tarvita, vaan kokenut harrastaja ja vaikka kokematonkin voi sanoa, miltä kuvat tuntuvat ja miten niitä hhänen mielestään voisi parantaa. Myös kehua saa, jos on aihetta, tietysti. :) Tietysti olisi hienoa, jos joku ammattikuvaajakin jotakin sanoisi, jos tänne eksyisi. Vaikka ihan pienenkin jutun.

Tuo "makro kaarevista linjoista" jäi minulle vähä vieraaksi, mutta sovelsin sitä tänään niin, että yritin tehdä tuosta kaarevuudesta pienen kuvakertomuksen. Meneeköhän pikku tarina perille?

 

Lähetä kommentti

<< Home