3.6.2007

Vipinää luonnossa

Antaa mennä, kun on alamäki.


Pois alta, nyt lähtee.Pas de deux omenankukassa.

9 Comments:

At 3/6/07 10:33 ap., Anonymous KooTee said...

Olet innostunut nyt lähi ja telekuvista? Itsekin olisi intoa,mutta pitäisi hankkia ainakin tuo makrolasi, mutta eläkkestä ei ole toistaiseksi kertynyt tarpeeksi säästöjä =(
Joko olet huomannut, että 300 mm pitäis käyttää jalustaa tai ainakin hyvää tukea jostain jotta saisi täysin skarppeja kuva?
Ihanaa,kun viimein alkoi kesäiset kelit, kuvaamisen kannalta on vain liian kirkasta, kun on täysin puhdas taivas, kontrastit kasvat liian suuriksi.
Viivi ainakin nauttii, saa uida mielin määrin. Vesi oli eilen jo +17 melko pinnasta mitattuna.

 
At 3/6/07 10:41 ap., Blogger Iines said...

Hei Kootee! Olen valtavan innostunut harjoittelemaan objektiivilla. Ja tiedän kyllä, että se jalusta pitäisi olla aina käytössä, koska hukkakuvia tulee niin paljon ja näidenkin julkaistujen tarkkuudessa on toivomisen varaa.

Ihmettelen suuresti ammattikuvaajia, jotka kuvaavat isolla objektiivillakin vapaalla kädellä, niin kuin usein telkussa ja lehidssä näkee. Onkohan se vain tottumusta? Toisaalta huomaan kyllä kehittyväni käden tarkkuudessakin, mutta kokonaan kameran heilahtamista en saa pois, vaan laukaistessa usein tärähtää.

Kirkkaalla ei tosiaan tule hyviä kuvia, vaan kalpaeita ja ylivalottuneita. Paitsi rannassa, merellä, tulee kyllä hyvinkin tarkkoja, jos muuten ei mene pieleen.

Itse siirryn mökille pysyvästi ensi viikonvaihteessa, nyt käyn vain edestakaisin.

Viivillä on varmaan ihanaa! Mukavaa kesää!

 
At 3/6/07 6:30 ip., Blogger Liisa said...

Kirkasta on todella. UV-säteilustä (6) varoitetaan koko ajan.

Paljon tulee epäonnistuneita otoksia, mutta addiktioksi muuttuneesta tavasta kuvata ja kuvata ei taida hevin päästä eroon.:)

Kannattaisiko minun rajata oma tänäinen omenkukkakuvani pienemmäksi? Vertasin tuohon oheiseen kuvaasi.

Minusta sininen taivas on vain niin ihana harmaan kauden jälkeen.

Hyviä mökkikelejä!

 
At 3/6/07 11:02 ip., Blogger Iines said...

Luulen, että omenankukkakuvasi rajaaminen on hyvä ajatus, sillä yleensäkin kun napsii merkityksettömät reunat pois, saa pääkohteen suurenemaan, jos vaan pikselit kestävät eli kuva on tarpeeksi tarkka ja terävä.

Toivottavasti hyvät kelit jatkuvat ensi viikonvaihteeseenkin. Vaikka tykkään välillä kesäsateestakin, kunhan päivätolkulla ei rupea satamaan. Mukavaa mökkeilyä sinullekin, jos pääset mökillesi - vai pääsetkös ollenkaan (muistelen lukeneeni blogistasi jotakin tämän suuntaista jo aiemmin...)?

 
At 4/6/07 5:27 ip., Anonymous Iines J said...

Upeat omenankukat ja lumoava, hento perhonen! Siivekästä tuskin huomaa kuvassa, niin läpinäkyvä se on.

Mua häiritsee myös kuvien epätarkkuus, mutta olen sen verran kärsimätön, etten jaksa raahata jalustaa mukanani. Onneksi kesällä saa suht tarkkoja kuvia muutenkin, kun valoa riittää.

 
At 4/6/07 5:39 ip., Anonymous KooTee said...

Ammattikuvaajilla on ammattimiehen otteet=) Kyllä pitklälläkin zoomilla saa hyviä hyviä kuvia käsivaralla. Saattaahan olla, että kuvaavat esim. lyhyimmällä polttovälillä.... no pitkällä polttov esim 300 mm kuvattaessa nopeuden pitää olla vähintään, sanoisinko 500 ja siltikin pitää olla käsi vakaana. Sellainen yksijalkainen jalusta on kyllä melko kätevä, omistan sellaisen ja sitä kyllä käytän silloin, kun lähden varatvasten kuvailemaan.

Hyviä kesämökkikelejä, minulla paloi tuossa eilen hartiat ruohonleikkurilla ajellessa.

 
At 4/6/07 6:06 ip., Blogger Iines said...

Sama juttu, Iines Jalokivi, eihän sellaista naisihminen jaksa raahata!

Yksijalkainen jalusta, hmm, minulla on painava kolmijalka, jonka tahtoisin myydä pois, kallis kun oli. Kenties myynkin huutonetissä ja hankin tilalle kevyemmän yksijalan. Kiitos vinkistä.

Siis näillä keleillä kyllä palaa. Lierihattu päähän ja hartiat suojaan + tökötit iholle. :)

 
At 4/6/07 10:41 ip., Anonymous Iines J said...

Ajatukseni menivät näköjään vähän solmuun tuota edellistä kommenttia kirjoittaessani. Mun piti sanoa, että olen niin kärsimätön kuvaaja, etten ehdi pystyttää jalustaa, vaikka sellainen mukana olisikin. Yleensä en viitsi raahata sitä mukana, koska se on turhan iso, kolmijalkainen hökötys.

 
At 12/6/07 10:36 ap., Anonymous saturation said...

Leppäkerttuja on paljon tänä vuonna ainakin meillä mutta kyllä on kirvojakin.Kaunis kuva jossa sinisiipi on omenankukalla,ovat kauniita perhosia.

 

Lähetä kommentti

<< Home