27.10.2007

Maaseudulla tihkuisena lauantaina13 Comments:

At 27/10/07 6:48 ip., Anonymous kootee said...

Tämä alin hanhi? kuva on hyvä. Valkoiset linnut tuolla harmaan seassa tekevät kuvalle särmää.

Ylimmässä minua häiritsee hiukan horisontin kaltevuus, vaikkakin pelto onkin viettävä niin on kyllä horisonttinkin vinossa.

Olet viitsinyt lähteä kuvaamaan, minä en =(

 
At 27/10/07 7:13 ip., Blogger Iines said...

Mielestäni ne ovat kaikki joutsenia, harmaat ovat poikasia. Isoja valkoisia joutsenia oli 6, ja poikasia vissiin 7. Olivat kaukana pellolla, ja otin kuvan objektiivilla sumussa ja tihkussa. Muitakin kuvia joutsenista on, ja panen ehkä vielä pari näytille myöhemmin.

Höh, jäikö se horisontti vinoon, vaikka piirun verran suoristin sitä.

Kiitos Picasa-vinkistä! Asensin sen nyt ja olen ihan hurmoksissa, saunakin jäi väliin kun innostuin leikkimään sen kanssa. Yhtä asiaa vain ihmettelen: mistä Picasa-ohjelma löysi jo tuhotut Illuusia-blogini kuvat (v. 04-05), joita ei ollut roskiksessakaan enää? Miten se voi olla mahdollista?

 
At 27/10/07 7:54 ip., Blogger Iines said...

Pst. Suoristin horisontin..

 
At 27/10/07 10:09 ip., Anonymous kootee said...

Kyllä ne kuvat koneella ovat lymynneet, ei se niitä mistään pöytälaatikosta hakenut =)

Picasalla on helppo korjata vinot horisontit.

Minulla on sitten hyvä lintutuntemus.
En edes katsonut niitä tarkemmin, kun aattelin ettei niitä missään pelloilla enää oleile =D

 
At 28/10/07 11:57 ap., Blogger A-K.H said...

Yläkuvaa joutuu rullaamaan ja alakuvassa on liian vähän etualaa.

Picasa on Googlen ohjelma. Bloggeri myytiin Googlelle ja Googlella säilyy kaikki tuomiopäivään asti.

 
At 28/10/07 12:44 ip., Blogger Iines said...

No kuvat on siis otettu objektiivia käyttäen hyvin kaukaa, ja tällöin tarkentaessani joutseniin etuala oli suhruista peltoa, jonka poistin.

Tässä selitys, mutta se ei tietenkään poista sanomaasi asiaa, tottahan se on.

 
At 28/10/07 2:47 ip., Blogger Liisa said...

Minäkin yllätyin joskus keväällä, kun aloin käyttää Picasaa, että kaikki Bloggerin kuvat menevätkin sinne. Ja siis säilyvät, kunnes tämä koko systeemi joskus romahtaa.

Olenko ymmärtänyt väärin, että niitä tiedostoja ei voi muuttaa julkisiksi?

Täälläkin on tihkuista ja tulisi harmaita kuvia. Syksykuvia. Mutta puolikuntoisena välillä plarailen vain vanhoja.

Ihan kelpo kuvia nämä kaksi ovat.

 
At 28/10/07 3:36 ip., Blogger Iines said...

Liisa, itseäni miellyttää ylimmän hieman ankean kuvan maanläheinen sävy. Oikeastaan tuossa maaperässä on hyvin lämmin tuntu.

Picasasta en osaa vielä sanoa mitään, mutta minulla on käsitys, että tiedoston voi muuttaa julkiseksi. Kootee näistä tietää tarkemmin. Olen leikkinyt nyt tuntikausia Picasan kanssa ja käsitellyt vanhoja kuvia. :)

 
At 28/10/07 10:51 ip., Blogger Anna Amnell said...

Tunnelmallisia kuvia.

 
At 29/10/07 1:38 ap., Anonymous Höh said...

Kuulkee!

Picasassa ollaan virtuaalissa. Se jättää originalit koneelle alkuperäisinä, jollei klikkaa muutospäivityksiä levylle. Picasassa voi tehdä kuville mitä tahansa ilman, että sillä on vaikutusta originaaliin, ja jos poistat kuvan Picasasta, se ei poistu kansiostasi. Ohjelma kysyykin erikseen, Poistetaanko tiedosto Picasasta ja Poistetaanko tiedosto levyltä. Jälkimmäinen poistaa myös esim. C-asemalla olevan kansion. Ohjelmassa on monenlaisia krumeluureja, joita en tarvitse, mutta kirppu ja kootee niitä näyttää jonkin verran käyttäneen.

 
At 29/10/07 9:47 ap., Blogger Iines said...

Picasa on tosi positiivinen yllätys minulle, jolla on monta kuvankäsittelyohjelmaa koneella (paitsi sitä ohjelmien kuningasta, uusinta Photoshopia, vanha versio kyllä on).

Yksi asia vain hämää, nimittäin tiedostojen aikajärjestys. Olen arkistoinut eri-ikäisiä kuvia samaan kansioon esimerkiksi otsikolla Perhosia tai Syyskuvia, ja nyt nämä kansiot ovat asettuneet vanhimman siinä olevan kuvan mukaiseen aikajärjestyseen jonnekin vuoteen 2004. Ennen nuo kansiot olivat nätisti aakkosjärjestyksessä, josta löysin ne helposti, nyt aivan alhaalla päivämäärien seassa. Samaten m inulla on koneella kansio A, kansio B ja kansio C. Nämäkään eivät ole aakkosjärjestyksessä, vaan sikin sokin siellä täällä sen mukaan, mikä on kansiossa oleva vanhin kuva. Systeemi on siis aivan hajallaan verrattuna entiseen järjestykseeni. Kestää hakea kutakin kansiota kun niitä on noin 140 tällä hetkellä ja lisää tulee.

Tuohon arkistointisysteemiin ei nähdäkseni voi puuttua. Muuten olen edelleen hurmoksissa ohjelman mainiosta kuvankäsittelysysteemistä.

 
At 29/10/07 9:50 ap., Blogger saturation said...

Mukavia syyskuvia!

Minullakin oli Picasa koneella mutta heitin sen pois.
En jaksa eikä mielenkiinto riitä käyttämään kaikkia ohjelmia.
Nyt mulla on ainoastaan Picasa albumi netissä eikä sielläkään kuvia.
Taidan tulla/olla vanha.

 
At 29/10/07 5:34 ip., Blogger KooTee said...

Vielä Picassasta. En minäkään ole päässyt oikein perille sen arkistointilogiikasta. En sitä sen enempää käytä, jätän kuvat sinne siihen järjestykseen missä ovat sinne tulleet.
Käytän arkistoinnissa Elementsin arkistoa, se on mielestäni ihan hyvä.
Siinäkin on jotain ihmeellistä, jos kuva on tallennettu samalla nimellä (luulisin) jonnekin muualle niin Elements ei avaa kuvaa. Jos joku tietää mistä johtuu niin voisi vaikkapa blogilleni siitä kirjoittaa tai laittaa vaikkapa s-postia.

 

Lähetä kommentti

<< Home