24.4.2006

Vanhassa lehtometsässä sunnuntaina






















9 Comments:

At 24/4/06 9:58 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hienot kuvat, Iines!

 
At 25/4/06 6:57 ap., Anonymous Anonyymi said...

Huomenta!
Tässäkö aurinkoisen päivän kuvasaalis?
No, eihän tuo mitään pahaa risukkoa ollutkaan. Kevään ekasilmut ovat aina kivaa kuvattavaa, olisit mennyt vielä lähemmäksi.
Tuo kolmas on sellainen minun kuvani eli "tapettia" niikuin aina sanon. Hiukan selkeyttä siihen olisi hyvä saada, mutta hyvä näinkin. (kuten olet jo varmaan huomannut pidän selkeistä maisemista) Kovin aurinkoisena päivänä nämä metsäkuvat ovat vaikeita, kontrastit ovat suuret. Hyvin tulee muuten tuo lehtometsän fiilis esille, vihreää sammaltoitumista ja kevään paljaita puita, Jonkin asteinen risukkohan kuuluukin tälläiseen metsään.

KooTee /http://kuvajainen.vuodatus.net/

 
At 25/4/06 7:02 ap., Anonymous Anonyymi said...

Jatkan vielä..
Oikeastaan vedän takaisin tuon silmukuvankohdalta sanojani. Hyvä näin, tulee tuo taustan hieno väritys näkyviin. Kiva lähes diakonaalirajaus.
Toisessa puun runko on jälleen diakonaalissa ja se on mielestäni hyvä ratkaisu.
KooTee

 
At 25/4/06 11:41 ap., Blogger Iines said...

Huomenta,
näm kuvat jäivät jäljelle, kun poistin muut liian risuisina ja värittöminä. Metsä on luonnonsuojelualue, jota ei perata eikä harvenneta, joten se on todella risuinen, ja valokuvissa siis ei paras mahdollinen tällaiselle tumpelolle. Tuo kolmas kuva kertoo paljon. Aidattu lehtometsikkö on niin tiheä, että tuskin väliin mahtuu. Itsekin kaipaan siihen kuvaan tarkkuutta ja terävyyttä.

Tuo silmukuva on kuvattu niin läheltä kuin pääsin, eli nyt olisi tarvittu joitain teknisiä tietoja, miten saisin tuosta silmusta niin ison kuvan, että silmu täyttäisi koko kuva-alan! Taustalla oleva laho kanto oli tarkoituksella sinne sijoitettu.

Diakonaalirajaus - kun ehdit, olisi kiva saada lyhyt selitys tuohon termiin - tai kuka sen vaan tietää.

 
At 25/4/06 2:13 ip., Anonymous Anonyymi said...

Niin, diagonaalirajaus on ihan minun oma termini tuollaiselle kulmasta kulmaan menevälle rajaukselle, niinkuin näissä puun runko tai se silmuoksa.
Käytän sitä myös sellaisissa sommitteluissa joissa katse siirtyy kohteen mukaan samallatavalla.
Eipä taida olla mikään "virallinen" termi, en tiedä, mutta kuulostaa ihan hienolta, vai mitä =)

KooTee

 
At 25/4/06 2:14 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kiitos, olet lisännyt linkin blogilleni!

KooTee

 
At 25/4/06 3:40 ip., Blogger Iines said...

Kiitos diagonaalisen rajauksen selityksestä. Hyvä termi, todella käyttökelpoinen.

Huomaan muuten, että olen pyrkinyt tuohon kulmasta kulmaan -asetteluun huomaamattani, sillä esimerkiksi tuossa silmukuvassa tavoite oli ensin saada oksa oikeasta alakulmasta vasempaan yläkulmaan, mutta kaunis ruosteenvärinen sammaloitunut kanto vaati saada päästä taustalle, ja kuvakulma ei sallinut oikein muuta vaihtoehtoa minun taidoillani. Harkitsin siis tuon taustan poistamista ensin.

 
At 25/4/06 6:14 ip., Anonymous Anonyymi said...

Käväiseppäs (jos et vielä ole käynyt) katsomassa Niklaksen kivinaamaa.
Tuo osittaa jo huomiokykyä!

 
At 25/4/06 7:30 ip., Blogger Iines said...

Kävin katsomassa Niklaksen kuva, ja tykkäsin kovasti. En kirjoittanut nyt palautetta, kun siellä oli jo hyviä tulkintoja, jonkalaisia itsekin ajattelin.

 

Lähetä kommentti

<< Home