5.9.2007

Vihreä kärpänen

Vielä ilmaantui yksi aiemmin kuvaamaton ötökkä, kun purin kuvasumaa. Kuva on heinäkuulta. Että voi raatokärpänen olla kaunis! Näissä kuvissa harjoittelin muuten tarkkuutta ja terävyyttä.18 Comments:

At 5/9/07 9:46 ip., Anonymous saturation said...

Raatokärpänen on kaunis kuvassa. Mutta en voi sietää kärpästä sisätiloissa ja sitä ei mieheni ymmärrä. Vuodatus ei taaskaan toimi, kauan se jo toimiikin. Jotkut sanovat etteivät bloggeri aina toimi mutta minun mielestäni se toimi hyvin.

 
At 5/9/07 9:58 ip., Blogger iines said...

Kyllä Bloggeri toimii mielestäni nykyään aina! Tässä harmittaa vain se, etten osaa säätää blogia niin, että saisin kuvan kokoa huomattavsti isommaksi. Olisi kiva panna sellaisia isoja kuvia pramille, joita Kootee blogissaan julkaisee.

PS En minäkään tykkää kärpäsistä enkä ötököistä sisällä. Minulla on lätkä, jota käytän.

 
At 5/9/07 10:31 ip., Anonymous saturation said...

Minusta bloggerissa on se hyvä puoli kun se pienentää kuvan ja kun sitä klikkaa niin se näyttää suuren kuvan. Minä joudun Vuodatuksessa aina tekemään kaksi kuva, suuren ja pienen kuvan.

 
At 5/9/07 11:23 ip., Blogger Mari said...

Vai harjoittelit... Kyllä nuo harvinaisen tarkoilta ja hyviltä näyttävät. Täysverinen ötökkäkuvaaja sinä olet! Älä ole turhan vaatimaton.

 
At 6/9/07 8:14 ap., Blogger Kale said...

Hyviä ja tarkkoja ovat nuo pörriäiset. Älä turhaan vaatimatisoi ;>)

 
At 6/9/07 8:38 ap., Blogger Iines said...

Siis olen toki tyytyväinen näihin kuviin, mutta valtaosassa laukauksiani kuva jää tuhruiseksi vaikka tarkennan. Nämä onnistuivat hyvin eli näkyy koko kärpänen tarkkana, kun yleensä jompi kumpi pää on kuin sumussa. Eli syväterävyyttä en osaa edelleenkään säätää, vaan kuvan terävyys on sattuman kauppaa. :)

 
At 6/9/07 12:56 ip., Blogger Liisa said...

Harjoittelu on tehnyt mestarin! Nyt on hirvikärpäsaika. Sellaisesta en ole nähnyt kuvaa kenenkään blogissa.

 
At 6/9/07 1:58 ip., Anonymous saturation said...

Hirvikärpäsiä sitten kuvamaan:) Ei noita kärpäsiä helppo ole kuvata kun liikkivat koko ajan. Eivät ymmärrä sitä että pääsevät valokuvaan! Hyviä nuo kärpäsen kuvat ovat.

 
At 6/9/07 2:39 ip., Blogger iines said...

Kaikki puhuvat nyt hirvikärpäsistä, mutta minä en ole ainuttakaan nähnyt: Mitenkäs syvälle metsän uumeniin pitää mennä, että semmoisen tavoittaa? Tulee pian susihukka tai mesikämmen vastaan.

 
At 6/9/07 11:06 ip., Anonymous kootee said...

Mestari jo olet siinä syy etten enää puutu kuvien laatuun=)

Kärpänen on harvinaisen kaunis ötsy näin kuvattuna. En ole minäkään törmännyt hirvikärpäseen???

Minulla on jotenkin tuo kuvauspuoli nyt jumissa, mutta toivotaan, että saan sen taas toimimaan syksyn myötä.

 
At 6/9/07 11:53 ip., Blogger iines said...

No äläs nyt, kiitos kuitenkin sanoistasi. :)

Hassua vaan, että jos tulee hyvä kuva, se tulee vahingossa, sattuman kauppaa, ja niin että parinsadan otetun joukosta voi vain muutama olla itseä tyydyttävä ja korkeintaan yksi tai kaksi innostavaa. Siitä huolimatta kuvaaminen on intohimoni ja odotan hartaasti, koska saan objektiivini huollosta.

 
At 7/9/07 9:42 ap., Anonymous kootee said...

Mikäs opiskaan on tullut?

Niinhän se on, mitä kauemmin kuvaat ja kehityt sitä vaativammaksi tulet itsellesi. Satura on siitä hyvä esimerkki, että kuvaa tosi paljon ja sen huomaa jäljestäkin, hyviä kuvia aina löytyy. Minä, kun olen vanhoihin aikoihin fakkiintunut niin aina vain meinaan säästellä "filmiä". Kyllähän noita minun maisemakuviani pystyy ottamaan vähemmilläkin kuvilla, mutta heti. kun on kyse esim. jostain ötsyistä tai muista vaikeimmista kohteista ei meinaa saada mitään aikaiseksi.
Kuvan sommittelu on kyllä aika paljon sisäsyntyistä vaikka kyllähän siinäkin aina kehittyy, kun miettii miten pitäisi mikin kuva ottaa, ainahan ei aikaa ole, mutta onneksi tietokoneen näytöllä sitä voi justeerata.

On todella hauska huomata, että olet tämän parin vuoden aikana jona olen sinut "tuntenut" saanut kuvaamisesta mieluisan harrastuksen.

OHO, tulipas pitkä tarina =D

 
At 7/9/07 10:07 ap., Blogger Iines said...

Objektiivi jumiutuu ja alkaa pöristä, kun tarkennan sen suurimpaan etäisyyteen. Samalla kun se vain surisee, se muuttuu käyttökelvottomaksi, ts. kuvaa ei näy. Siis jonkinlainen jumitila, alkoi kun kuvasin lammen rannalla hieman kosteassa säässä.

Harmittaa huollon hitaus. Nyt objektiivi makaa kolmatta päivää Helsingissä postissa, kun huoltoliike ei hae sitä. (Näen tämän netistä lähetyksen seurannasta.)

PS Ensin meni läppäri huoltoon, sitten objektiivi, ja eilen huomasin, että tulostin-skanneri-kopiolaitteeni tulostaa vain valkoisia arkkeja, ilman kuvaa tai tekstiä... :|

 
At 7/9/07 11:33 ap., Anonymous kootee said...

Se on sitä, että vahinko seuraa toistaan.
Pistä huoltoon vauhtia ja soita niille. Kokemuksesta osaan sanoa, että näihin aikoihin huollossa on melkoinen ruuhka ja valitettavasti voi olla, että saat odottaa pitkääkin toimitusta. Kärsivällisyyttä vaaditaan!

 
At 7/9/07 1:51 ip., Blogger Iines said...

Kun en voi soittaa, ääni ei nyt kulje. Olen lähettänyt jo sähköpostia, mutta eivät ne kai sitäkään lue. Objektiivi makaa edelleen postissa, vaikka lähetin sen jo maanantaina.

Ja tuntuu hassulta kuvata ilman objektiivia, kun on siihen jo tottunut ja tahtoo niitä lähikuvia.

Mutta pakkohan tässä on odotella. Ihminen on nykyään teknisten vempeleiden korjaajien armoilla.

 
At 7/9/07 3:05 ip., Anonymous kootee said...

Ennen kuin KH kerkiää mitään sanomaan niin; "ilman objektiivia on melkoisen mahdoton kuvata mikäli ei ole neulanreikäkameraa =D"

 
At 7/9/07 3:59 ip., Blogger Iines said...

:D Juujuu, kyllä sieltä jotain sopivaa varmaan lohkeaisi.

(Juuri huomasin netistä, että nyt objektiivi on noudettu postista, joten toivoa on päästä vielä kenties syyslintukuville... :)

 
At 21/9/07 3:55 ip., Anonymous Anonyymi said...

Eksyin tänne vahingossa kun etsein kuvaa hirvikärpäsestä (on niitä nähty, nyt vaan tuli vänköötä onko koirassa olevat leveät otukset niitä ollenkaan...) enivei. Kyllä on tuo kärpäsen kuva todella ihana. Tuosta voisin teettää vaikka taulun seinään. Ikävä etten ehdi tutkimaan muita kuvia kun on tämä kärpäsprojekti.. terv. vahelo (irc-gal)

 

Lähetä kommentti

<< Home