27.2.2007

Raot

Hajurako! Oikealla puolella koivikkoa on aivan kaupunkikeskustaajaman reunalla sijaitseva broilerkasvattamo, josta tulee uskomattoman pahoja hajuhaittoja vähintään kerran päivässä aivan vieressä sijaitsevan rivitaloalueen päälle. Lähimmän talorivin (vasemmalla) ja kanalan väliin on istutettu sotilaallinen koivikko. Mieleen tulee, että koivikosta olisi saattanut tulla tuuheampi toisenlaisella, harvemmalla istutustavalla.Pitsiverhon raot lampun heijastuksessa ikkunassa kuulaana hämärtyvänä talvi-iltana.

11 Comments:

At 27/2/07 6:52 ip., Anonymous kootee said...

No jo on, koivikko! Kyllä tämä jo voittaa aiemmin näkemäni=)
Mielenkiintoinen kuva kaiken kaikkiaan, tämä kuvakulma on hyvä tähän kuvaan, saa hyvän käsityksen rivistöistä.

 
At 27/2/07 9:02 ip., Anonymous Anonyymi said...

Onpas ollut säntillinen metsän istuttaja. Vaikuttaa insinöörin aikaansaannokselta. Ei sillä, että olisi jotakin kyseistä ammattikuntaa vastaan, vaan puhtaasti kunnioittaen... :)

 
At 27/2/07 10:07 ip., Blogger A-K.H said...

Tällaisia preussilaisesti istutettuja metsiä olen nähnyt Saksassa, ja näkee niitä täällä Savossakin. Tiheällä istuttamisella saadaan suoravartisiä ja vähäoksaisia puita teollisuuskäyttöön. Tässä on pyritty mahdollisimman tuottoisaan puupeltoon. Broilerkasvattamon hajut ovat varmaan muikeat ja muistuttavat broilerherkuista.

 
At 28/2/07 8:52 ap., Blogger iines said...

Ei tämä ole metsä, vaan metsikkö, joka on nähdäkseni istutettu haju- ja näköhaittoja estämään kanalan ja rivitaloyhtiön väliin. Tuo on siis se koko puusto, mikä kuvassa näkyy ja se sijaitsee siis lähes pikkukaupungin keskustassa.

Tämä kanala-maatila on hajuillaan aiheuttanut täällä keskustelua siitä, voiko maatila päästää ilmoille niin paljon hajuja kuin tämä päästää. Toisaalta on tietenkin niinkin, että rivitalot on rakennettu liian lähelle vanhan maatilan peltoja ja päärakennuksia.

Huvittavaa on sekin, että tämän maatilan isäntä oli vetänyt talon vieressä sijainneesta sähköpylväästä paksun johtokimpun suoraan rakennuksiinsa, kunnes johdot poistuivat yleisönosastokirjoituksen myötä.

Itsekin ihmettelin aina Rubenin kanssa siitä kulkiessani, käyttääkö tila ilmaista sähköä, kun oli niin tökerön näköinen johtokimppu suoraan navetoista ja kanalasta vedettynä siihen pylvääseen. Mainittakoon, että johdot olivat paikallaan useita vuosia, eli saavutettu etu vastasi hyvinkin kunnon lypsytuottoa.

 
At 28/2/07 6:28 ip., Blogger A-K.H said...

Ihmettelikö Rubenkin, vai miten pitäisi ymmärtää? Joka tauksessa hajussa sitä kasvaa, kun olla jaksaa, sanottiin meilläpäin.

 
At 28/2/07 8:58 ip., Blogger iines said...

Ruben ihmetteli lähinnä pylvään huumaavia tuoksuja...

 
At 1/3/07 7:27 ip., Blogger A-K.H said...

http://www.joensuu.fi/opetusteknologiakeskus/palvelut/materiaalit/fotari/index.htm

 
At 1/3/07 10:03 ip., Blogger Iines said...

Linkissä olikin mielenkiintoista tietoa Photoshopista ja moodlauksesta. Kiitos!

 
At 2/3/07 4:12 ip., Anonymous saturation said...

Tällä metsän istuttajalla ei ole ollut mielikuvitusta.Olisi pitänyt miettiä miltä näyttävät joskus vuosien päästä.
Kuva on hyvä sekä kuvakulma!

 
At 3/3/07 4:40 ap., Blogger Liisa said...

Koivikkokuva on todella hyvä ja erikoinen. Noin suoria rivejä en ole nähnyt missään. Olen ollut koivun taimia istuttamassa korpimaisemassa. Siellä viimeistään hirvet pitävät huolen siitä, ettei vastaavaa näkymää pääse syntymään.

 
At 3/3/07 9:22 ap., Blogger iines said...

Kas Liisa, olet palannut taas maisemiin, mukavaa! :)

Koivurivit ovat todella katseenkääntäviä, niin erikoisia ne ovat. Hassua että moni tuntuu mieltävän tuon metsiköksi, vaikka se on vain puusto lähiössä. Luulen, että se on niiden rivitalonyhtiöläisten istuttama suojaksi karmeaa hajua vastaan.

Säälittää vaan ne asunnon ostajat, jotka huomaavat hajuhaitan vasta muutettuaan taloon. Haju ei tunnu nimittäin joka päivä, ja entisen asunnon myyjät ehkä eivät mainitse hajusta mitään...

 

Lähetä kommentti

<< Home