27.2.2006

Pikkukaupungissa iltapäivällä


































26 Comments:

At 27/2/06 5:28 ip., Blogger Iines said...

Siis, pitää ottaa huomioon, että vanhat puutalot ovat vinossa.. ;) joskus katulamppukin..

Tuo puutalokuva on otettu taskukameralla.

 
At 27/2/06 8:20 ip., Anonymous Anonyymi said...

Jes, odottelin jo jotain ja sitähän tuli. Kaksi ekaa on mielenkiintoisia, ensin luulin, että kuuluvat vaakaan.
Kivaa värileikkiä. Nuo oksakuvat, mitä nyt sanoisin, ylin menettelee ja toinen "risukasa". Katunäkymä on tavanomainen Sinun kuvaamaksi. Vanhat ja vanhahkot puutalonäkymät ovat kuvauksellisia, koita repiä niistä jotain, kyllä sinä sen osaat. ( punaiset muovipostilaatikot sopivat sitten hyvin tähän idylliin-:) )
Hyviä tekniikka harjoituksia.

KooTee

 
At 27/2/06 8:56 ip., Blogger Iines said...

Se ovi on vesikourun osa, Maria, siis rännin pala. kuviin on lisätty kirkkautta varmaan vähän liikaa, koska värit muuntuivat hivenen liian voimakkaiksi.

Samaa mieltä risukosta, kootee. Arvaapa harmittiko, kun en päässyt lähemmäs kohdentamaan mitenkään valtavan lumikasan takia. Kuvat oli otettava juuri tuosta, missä mielenkiintoisten jääpuikkojen taustalle jäi vaalea mitäänsanomaton seinä. Jääpuikot olivat oikeasti upeat, kun ne olivat jäätyneet oksien pintoihin niiden muotoja noudattaen.

Tuo talokuva on otettu koiran talutushihna toisessa kädessä pikkukameralla, aika kaukaa, enkä ole itsekään tyytyväinen siihen, että kuva on jäljennös, siitä puuttuu meikäläisen henki. Se on lähinnä koeotos toisella kameralla tapahtuvaa kuvausta varten. Otan kuvan varmaan toiselta puolen tietä, lähempää taloja, jolloin voi leikkiä talojen nurkkien kurkkimisilla yms.

Koko satsi on taas hätävarasatsi.

 
At 28/2/06 12:44 ap., Anonymous Anonyymi said...

järjestyksessä:

ensimmäisestä pidin eniten. asettelu on kohtalaisen harmoninen ja korostetut värit toimivat mukavasti varsinkin putken kohdalla, tehden jääkuvioista paljon mielenkiintoisempia. valkoiset kohdat ovat palaneet hiukan puhki, mutta tässä se ei hirvittävästi haittaa. pistää kyllä miettimään, että mistä ihmeestä tämä on otettu. onnistuin kuitenkin veikkaamaan ränniä. jei

toinen on vähän niin kuin huonompi ensimmäinen. tässä yhteydessä pelkkä todellisuuden toistaminen ei ole kovinkaan mielenkiintoista.

kolmas on minusta hiukkasen tavanomainen, eivätkä asettelu, tausta, heijastukset ja ikkunasta läpi näkyvät tikkaat muodosta oikein minkäänlaista kokonaisuutta. en saa mitään irti.

toinen pensassekameteli on parempi, mutta piirun verran alivalottunut mielestäni. se toisaalta korostaa oksien väriä, mutta nyt tausta jää aivan liian tummaksi.

viimeinen on vaan liian tavallinen. ensimmäisenä tulee mieleen paikallislehden uutiskuva jutussa, joka kertoo kylänraitin teiden vaarallisen syvistä urista.

 
At 28/2/06 7:22 ip., Blogger Iines said...

Niin Aleksi, minua hävettää koko satsi itseänikin. Ei pitäisi julkistaa sitä, mihin ei ole itse tyytyväinen. Oikeastaan olen ollut tyytyväinen vain niihin ikkunajääkuviin.

 
At 1/3/06 10:42 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ei kuvissasi ole mitään hävettävää!
KooTee

 
At 1/3/06 10:53 ap., Anonymous Anonyymi said...

Käännäppäs tuo kakkoskuva vaakaan, kloonaa punainen viiva veks niin tulee esille jäätynyt järvi/meri kalliota vasten =)

KooTee

 
At 1/3/06 11:40 ap., Blogger Iines said...

Onpas! Karmea sarja! :)

 
At 1/3/06 11:49 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kinataanko? Eipäs,juupas,eipäs=)
No, ehkä sarjana, mutta ei välttämättä yksittäisinä kuvina, vaikka olen minä parempiakin nähnyt, Sinultakin -:)

KooTee

 
At 1/3/06 11:49 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kirjankannet?
KooTee

 
At 1/3/06 2:10 ip., Anonymous Anonyymi said...

YKSINPUHELUA.... jotenkin minä vain pidän tuosta edellisestä sarjastasi jos siitä tiputtaa pois tuon alimmaisen "tippakuvan"!
Sarja sotii kyllä kovasti käsityksiäni siitä, että pitäisi olla se terävä kohta, mutta kait se niin on, että tämä vahvistaa säännön. En tiedä... mutta palaan aina uudestan tähän sarjaan, siispä siinä täytyy olla jotain mikä minuun puree en vain osaa sitä oikein sanoa mikä se on!

KooTee

 
At 1/3/06 2:12 ip., Blogger Iines said...

No jaa, ehkä noissa ylimmissä on jonkinlaista väkevyyttä, luulen. Kääntäen niistä saisi jotakin, ehkä, mutta se menee sitten jo taiteen puolelle.

 
At 1/3/06 5:24 ip., Blogger Aleksi said...

Tuskaisena itsekriitikkona voin jotenkin ymmärtää Iineksen suhtautumisen tähän sarjaan, joka siis ei oikeastaan ole sarja.

Taitaa olla niin, että olen syönyt liikaa sitruunaa, mutta minusta iineksen suhtautuminen omiin kuviinsa on jossain määrin terveellinen. Kunhan se ei mene yli.

Korkea itsekritiikki on ainoa tie kehitykseen. Toki se saattaa estääkin sen liioiteltuna, mutta en pidä sitä terveellisissä määrin. ollenkaan pahana asiana

Lisäksi tämähän on harjoituspäiväkirja joka seuraa kehitystä. Siksi kai koitan niin kriittinen ollakin. Kehuista ei opi mitään. Piste. Aina on parantamisen varaa.

Tarkoitus ei ole missän nimessä lannistaa, mutta uskoisin, että sen ymmärrät sanomattakin.

 
At 1/3/06 6:13 ip., Blogger Iines said...

Kyllä Aleksi,

terävä kritiikkisi on kohdallaan, koska se on asiallisesti perusteltua. Ajattelen lisäksi melkein aina, ellen jopa lähes aina, samalla tavoin sisimmässäni. Tiedän jo oikeastaan etukäteen, minkäsuuntaista kritiikkiä sieltä tulee, jopa sen, mistä asioista ja se todistaa, että olen oppinut jotakin näistä arvioista.

Arvostan myös suuresti kootee, sinun kritiikkiäsi, aivan yhtä paljon, koska sinä näet, että tahdon hakea kuvillani joitain tunnelmia ja osaat kannustaa lämpimästi.

Kiitos molemmille arvioijille! Ja muillekin tietysti.

 
At 2/3/06 7:48 ap., Anonymous Anonyymi said...

Keskusteltaisiinko hiukan kritiikistä?

Tässä tulee selvästi esiin kaksi eri kritiikin suuntaa. Nuoren aloittelejan kuvaajan tarkka ja analyyttinen katsomus valotuksen ja terävyyden onnistumiseen. Minä taas vanhemman polven kuvaajana kuten totesitkin kiinitän huomiota kuvan tunnelmaan,fiilikseen. Molemmat ovat tietenkin yhtä oikeita ja oikeutettuja näkemyksiä. Alussa, kun tänne eksyin annoin myös tekniikkaan liittyvä ohjeita,mutta huomasin, että niitä saat Aleksiltakin joten katsoin parhaaksi tyytyä enempi kannustajan rooliin.

Aleksin kanssa olen täysin erimieltä etteikö kehuista opi mitään, ihminen joka osaa lukea rivien välitkin (Iines) osaa ottaa niistä myös opikseen. Näin luulisin? Yletön kehuminen (taivasalla)ei kylläkään oikeastaan anna kuin hyvää mieltä. Kehuakin voi monella tavalla.

Osaan kyllä antaa kovaakin kritiikkiä halutessani. Olen vetänyt kamerakerhoja, arvostellut kilpailuja, opettanut työväenopistossa jne. niissä kyllä oppii antamaan kovaakin kritiikkiä, ( H-P) mutta olen huomannut, että se saattaa myös karkoittaa herkempiä harrastajia kuvauksen parista.

Nämä ovat minun näkemyksiäni. Toivon mukaan saat näistä meidän molempien tavasta antaa kritiikkiä tai kehuja jotain itsellesi ja hyvälle harrastuksellesi.

KooTee

 
At 2/3/06 9:40 ap., Blogger Iines said...

Huomenta, KooTee

Terävän kritiikin ansiona on sen tarkkuus ja osuvuus, ja ehkä laaja-alainen totuudellisuus. Sen vaarana on kuitenkin kääntyä itseään vastaan, ellei kritiikinantaja osaa lukea kritiikkinsä kohdetta ja tulkita, miten paljon tämä pystyy ottamaan "tulitusta" vastaan, jotta kritiikin kehittävä vaikutus säilyisi.

Jos kritiikin kovuus ylittää vastaanottajan "kovuuden" ts. tulee liian herkille alueille, ollaan tekemisissä sen ajatuksen kanssa, että kritiikki briljeeraa omalla erinomaisuudellaan. - Näin ei kuitenkaan Aleksin kritiikissä ole, koska hän on tulkinnut reaktioni oikein. Saatan toki pahastua hetkeksi, kun kehuja ei tule, mutta mentyäni itseeni minun täytyy myöntää, että kritiikki on oikeassa ja että jopa olen nähnyt itsekin asian, mutta työntänyt sen taka-alalle - tai sitten uhmannut sitä. ;)

Aloittelijalle on varmaan lempeä linja hyvä. Nostetaan esille ne parhaat puolet ja koetetaan etsiä arvioitavan kohteen omin oma ja tukea sitä. Tällaisesta saa hyvää mieltä ja intoa kokeilla lisää rohkeasti. Annetaan lupa erehtyä ja löytää itse, sillä jos kuvaaja on tosissaan harrastuksensa kanssa, hän jatkaa taitojensa kehittämistä ja todennäköisesti oppii itse kritisoimaan omia töitään kaikkein tiukimmmin.

En siis sulkisi kumpaakaan pois, vaan molemmilla on sijansa ja parhaassa tapauksessa kuvaaja saa molemmanlaista arviointia ja tukea. :)

 
At 2/3/06 10:49 ap., Anonymous Anonyymi said...

Huomenta !
Tätä yritin sanoa.
Sinulla on taito ottaa vastaan molempien tapa esittää kritiikkiä. Kameran käsittelyyn ja sen tekniikkaan täytyy tietenkin aloittelijan kiinittää huomiota, että osaa myöhemmin keskittyä itse asiaan eli kuvaukseen ja "uhohtaa" tuo tekniikka. Sama asia on autolla ajossa, kuten varmaankin muistat, alkuaikoina jouduit keskittymään vaihteisiin, polkimiin, liikenteeseen yhtäaikaa. Toivon mukaan nuo kaksi ekaa asiaa tulee jo itsestään? Sama asia on kuvatessa, kameran käyttö, valotukset, syvyysterävyyden hallinta tulee aivan luonnostaan ja voit keskittyä itse asiaan. Rajaukseen, sommitteluun ja kuvan muuhun sisältöön. Tietyt sommittelun säännöt ( joita ei suinkaan aina tarvitse noudattaa) tuleva nekin myöhemmin selkäytimestä, jos on tullakseen. Kaikilta se ei onnistu ikinä, sitäkin voija täytyykin opetella. Olen huomannut, että sinulla se on jo luonnostaan olemassa. Harrastat paljon taiteita ja sen huomaa myös kuvistasi.

Suurien kuvataiteilijoiden maalauksissa on paljon opittavaa myös valokuvataiteen harrastajilla. Valon käyttö on yksi sellainen jota olen ihaillut esim. itäisen naapurimme taiteilijoiden teoksissa. Taiteilijan vapaus on tärkeää molemissa taiteen lajeissa. Muotokuvaus on sellainen laji jossa mielestäni "jäljentäminen" on sallittua, enkä kiellä sitä muissakaan kuvissa jos se on sopusoinnussa kuvan käyttötarkoituksen kanssa.

Tämä nyt taas alkaa mennä aika kauas alkuperäisestä teemasta, mutta minun ajatusmaailmani tahtoo olla hiukan "seilaileva". Olen huomannut sen kouluttaessani oman alani (kohta entisen) ihmisiä =)

Toivotaan, että Aleksi jaksaa olla mukana kuvioissa eikä pahoita mitenkään mieltää näistä minun kannanotoistani. Sieltä tulee Sinulle paljon sitä teknistä oppia mitä varmasti kaipaat tullaksesi hyväksi kuvaajaksi. Sinulla on siihen riittävästi kunnianhimoa, vaikka nyt sen varmasti kiellätkin =)
Hyvää päivänjatkoa
KooTee

ps.
"Terävän kritiikin ansiona on sen tarkkuus ja osuvuus, ja ehkä laaja-alainen totuudellisuus. Sen vaarana on kuitenkin kääntyä itseään vastaan, ellei kritiikinantaja osaa lukea kritiikkinsä kohdetta ja tulkita, miten paljon tämä pystyy ottamaan "tulitusta" vastaan, jotta kritiikin kehittävä vaikutus säilyisi."

Tämä oli hienosti sanottu!!!!

 
At 2/3/06 3:43 ip., Anonymous Anonyymi said...

Olisi kai aika lapsellista pahastua itseen kohdistuvasta kommentoinnista, kun kuitenkin samalla kritisoi itse välillä suhteettomankin ankarasti kokonaisuuden kanssa epäoleellisia asioita.

Kyllähän tästä on kieltämättä kehittymässä tällainen tekniikka vs. tunne -asetelma, joka tuskin on lainkaan huono asia. Kuten tässä on varmasti jo käynyt ilmikin, olen itsekin melkoinen aloittelija, joten tekniikasta pillittäminen on melkeinpä ainoa asia johon tässä vaiheessa pystyn. Ei ole vielä silmää muuhun.

Tuskinpa siis mieltäni pahoitan, vaikka kaikki eivät olisikaan samaa mieltä kanssani. Tätä kommentoinnin yrittämistäkin harrastan oikeastaan vain siksi, että oppisin näkemään itse epäkohtia ja siten korjaamaan niitä omissa tuotoksissa.

 
At 3/3/06 7:02 ap., Anonymous Anonyymi said...

Hieno asenne Aleksilta, tietää hyvää harrastukselle!
Hyvvää huomenta myös Iinekselle!

KooTee

 
At 3/3/06 2:28 ip., Blogger Iines said...

Niin on, täällähän on tosi fiksuja ihmisiä.

Mukavaa viikonvaihdetta!

 
At 5/3/06 12:28 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kamerallakin voi maalata. Väri on heijastuvaa valoa.

 
At 6/3/06 7:32 ap., Anonymous Anonyymi said...

Huomenta Iines!

Tule tänne puolelle rauhoittumaan=)

a-kh olen kanssasi täysin samaa mieltä ja sitä Iines on tehnytkin.
Aleksikin on ihan oikeassa, tekniikka on aloittelevalle kuvaajalle tärkeätä osata, vain siten pystyy rikkomaan hallitusti sääntöjä.

KooTee

 
At 6/3/06 12:50 ip., Blogger Iines said...

Huomenta, tai oikeastaan jo hyvää päivänjatkoa!

Ei minun tarvitse rauhoittua, KooTee, jos muut ovat kiihtyneet. :) Saa nähdä, pääsenkö tähän blogiin kirjautumaan, kun toiseen en pääse. Joskus näissä on eroja.

Niin, kameralla maalaaminen on kivaa. Palaan asiaan..

 
At 7/3/06 8:27 ip., Anonymous Anonyymi said...

Huomenna varmaan saadaan tänne kävelyretkesi tuloksia?

KooTee

 
At 8/3/06 10:45 ap., Anonymous Anonyymi said...

Tavoittaako tämä sinua?

KooTee

 
At 8/3/06 11:05 ap., Blogger Iines said...

Kyllä tavoittaa. Panen tuohon kohta pienen kommentin postaukseksi.

 

Lähetä kommentti

<< Home